Известие

Collapse
No announcement yet.

Първите АЛФИ с предно ПРЕДАВАНЕ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първите АЛФИ с предно ПРЕДАВАНЕ

Колеги ,преди време ми попадна един материал който ме впечатли много .Става въпрос за това че аз си мислех че първата АЛФА с предно предаване е АЛФА СУД ,и след като ми попадна въпросният материал от едно старо списание от 60 те години разбрах че в далечната 1952 г . инженерите от АЛФА РОМЕО начело с главният инженер дизайнер GIUZEPE BUSSO създават проект 13-61 за създаването на малолитражен автомобил с предно предаване с напречно разположен двуцилиндров бензинов двиг.с обем750сс предни дискови спирачки и четиристепенна механична скоростна кутия, която се оказва и основната причина проекта да не се осъществи . Въпреки проблемите ,работата по проекта не е спряна и на нейната база в 1960 г.се появява серия 103 ,модела е силно повлиян от аеро динамичната концепция на ДЖУЛИЯ ,дело на ГЕНИЯТ ОРАЦИО САТТА ..........
    -Аз си мисля нещо, мисля си .
    -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
    Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

При първият прототип, който е напълно окомплектован в края на 1960 г .има разположен 1000сс четири цилиндров класически редови бензинов двигател на АЛФА РОМЕО( DOHC) наречен ,, BIALDERO ,,разположен напречно с мощност 55 к. с.при 5500 о.м.и максимална скорост 142 км.ч. четиристепенна скоростна кутия .По късно дизайнът на този автомобил е заимстван от инженерите на РЕНО в марките ДОФИН и РЕНО 8 с тази разлика че при тях двигателите са разположени на задният мост.Един син екземпляр от АЛФА -103 сер.има в МУЗЕО СТОРИКО в АРЕЗЕ

Comment

Много интересна тема !!! Това ли е модела?
      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
        Много интересна тема !!! Това ли е модела?
        Да,колега много ме радва че се интересуваш !!!Това е втората версия , или серия 103 , след това всички средства се наливат в УНИКАЛНИЯТ ПРОЕКТ 105 от който тръгва най голямата слава на АЛФА РОМЕО !!!

Comment

Working...
        X